Ruilen van dagen

Ruil met beleid!

Ruilen is een service, waarbij we goed kijken naar de stabiliteit van onze groepen. Voor een niet afgenomen dag, die minimaal 2 dagen van tevoren is afgemeld, worden er credituren opgebouwd, nadat de ‘niet afgenomen dag’, is geweest. Deze uren zijn een kalenderjaar geldig. Na 31 december vervallen deze uren.
Nationale feestdagen kunnen niet geruild worden!!!
Het is wel mogelijk om een dag later in het jaar, (bijvoorbeeld in november) die je niet af gaat nemen, al eerder tegen een dag, (bijvoorbeeld in februari) om te ruilen.
Een te ruilen dag kan per Bitcare aangevraagd worden. Wanneer dat onvoldoende flexibiliteit biedt, dan kunnen jullie de reguliere opvang omzetten naar flexibele opvang. Houdt hierbij rekening dat niet elke aanvraag automatisch gehonoreerd kan worden. Dit heeft te maken met de groepsgrootte en de BKR (Beroepskracht KInd Ratio).

Houd bij een ruiling voor ogen dat het verwarrend kan werken voor je kind. Stel je eens voor dat jouw collega's ineens hele andere zijn op een andere dag. Dan voel je jezelf minder op je gemak of zelfs, onveilig. Zo gaat het ook bij kinderen. Een andere dag, brengt vaak andere kinderen en soms een andere pedagogisch medewerker met zich mee, wat een onveilig gevoel kan geven. Wij als volwassenen kunnen dat nog verstandelijk beredeneren. We snappen dat het niet altijd anders kan, maar we willen dit toch even onder de aandacht brengen. Lees hier het blog daarover!

"Ruil met beleid", daarom ons 'Ruilbeleid' zoals hierboven beschreven, zodat het voor iedereen prettig blijft.