Kosten Dagopvang

Kinderopvang écht minder duur dan je denkt
en het biedt jou en je kind zoveel meer!

De Kinderopvangtoeslag is in 2019 verhoogd, waardoor de NETTO kosten lager uit vallen.

De BRUTO uurtarieven voor 2019 zijn;
                                  
Dagopvang regulier € 8,02 en voor
Flexibele opvang € 8,92
Een Duimelot Dag is inclusief luiers, 2 fruitmaaltijden (ochtend en middag), een warme maaltijd (tussen de middag) en een soepstengel om de Duimelot dag mee af te sluiten.

Wanneer je me een mail stuurt me de opvang wensen, dan kan ik vrijblijvend een offerte voor je maken. Hieronder kun je jullie NETTO kosten per maand berekenen.

Een keer komen kijken kan natuurlijk altijd.

Door de kinderopvangtoeslag betaal je NETTO fors minder dan dat op de factuur staat. Zie hieronder voor twee voorbeeld berekeningen.


NETTO kosten berekenen

Je eigen netto kosten kun je eenvoudig berekenen door naar de website van de Belastingdienst te gaan en bij zorgtoeslagen een proefberekening te maken.

Voor zo’n proefberekening heb je de gegevens van het jaarinkomen van jou en je (mogelijke) partner nodig, met daarbij het gemiddeld aantal opvanguren per maand en het gemiddelde uurtarief. Die staan op de jaarbegroting die je van ons gekregen hebt of bij ons kunt opvragen.

Een voorbeeld berekening bij een gezamenlijk toetsingsinkomen van € 55000,-, waarbij 2 kinderen 3 dagen in de week naar de opvang gaan. Hierbij betalen de ouders BRUTO € 2181,44. De KOT bedraagt in hun situatie € 1901,13.
De NETTO kosten voor 2 kinderen die beiden 3 dagen naar de opvang gaan is samen € 280,31.
Dat komt neer op gemiddeld € 1,03 per uur per kind.

Wanneer we uitgaan van een gezamenlijk toetsingsinkomen van € 110000,-, waarbij 2 kinderen 3 dagen in de week naar de opvang gaan. Hierbij betalen de ouders ook BRUTO € 2181,44. De KOT bedraagt in hun situatie € 1379,76.
De NETTO kosten voor de 2 kinderen die beiden 3 dagen naar de opvang gaan van deze ouders is samen € 801,68.
Dat komt neer op gemiddeld € 2,94 per uur per kind.

Denk eraan om de kinderopvangtoeslag op tijd aan te vragen!!!
De toeslag aanvragen
moet binnen 3 maanden na de maand waarin je kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht daarom niet te lang met aanvragen, anders loop je de kans dat je de kinderopvangtoeslag mist.

link naar toeslagen