IMG_9065.JPG
 

Duimelot Zenderen

Kinderopvang in Zenderen

                    Klik hier voor een impressie van de opvang

Klik hier voor een artikel ter ere van ons 25 jarig jubileum in Tubantia

 
 

Vertrouwen in de basis

 

De Pedagogisch medewerkers bij Duimelot stralen vertrouwen uit naar de kinderen, waardoor het zelfvertrouwen van de kinderen kan groeien. We begeleiden de kinderen volgens de inzichten van Emmi Pikler

Dit uit zich in zelfstandige bewegings- en spelontwikkeling. Een kind krijgt bij ons de ruimte om op eigen initiatief te bewegen en te spelen. Wanneer een kind het zelf mag doen, groeit zijn zelfvertrouwen. Dit zien we terug in een behendiger motoriek, een betere coördinatie en een versterkt reactievermogen. De pedagogisch medewerkers zijn beschikbaar en aanwezig in de speelomgeving van de kinderen.

Tijdens de verzorging, zoals eten, verschonen en naar bed brengen, is er veel contact tussen het kind en de pedagogisch medewerker. Er is onverdeelde aandacht waarbij er met het kind gesproken wordt met een kalme, rustige stem. Het kind voelt zich écht gezien. Hierdoor kan er een samenwerking in de verzorg handelingen plaatsvinden.

Er is een voorspelbaar dagritme zodat het kind weet wat het kan verwachten en daarop aan kan sluiten. Dit biedt een veilig gevoel, wat vertrouwen geeft. Een voorbeeld; Bij de baby's laat de pedagogisch medewerker een slabber zien, als begin van de maaltijd en wordt het kind met 'vragende handen' uitgenodigd om te eten.
Bij het kleden wordt een vaste 'choreografie' gebruikt, zodat het herkenbaar is en het kind erop aan kan sluiten. 

Het wennen wordt zorgvuldig vormgegeven in samenwerking met de ouders, zodat ouders vertrouwen op kunnen bouwen met onze opvang en dat uit kunnen stralen naar hun kind. 

Hiermee biedt Kinderopvang Duimelot Zenderen, Vertrouwen in de Basis!!!

 

Dagopvang en

Buiten Schoolse Opvang

Life is like riding a bicycle
To keep your balance, you must
Keep moving - Albert Einstein

 
 

Duimelot Zenderen, biedt sinds 1994 dagopvang en sinds 2009 buitenschoolse opvang aan in Zenderen. Bij Kinderopvang Duimelot hebben we 3 horizontale dagopvang groepen en 2 Buitenschoolse opvang groepen (onderbouw en bovenbouw). Binnen de verschillende groepen zijn de materialen en activiteiten afgestemd op de leeftijd van je kind. Hierdoor kan het ervaren, oefenen, uitbreiden en het samen gevoel steeds een stapje verder gaan, waardoor er op elke leeftijd optimaal ontwikkelingskansen worden geboden. Wij bieden kinderen gelegenheid voor veel zelfstandige bewegings- en spelontwikkeling op eigen initiatief.

 
IMG_2727.JPG

Baby groep

0 tot 18 mnd. -
Ervaren

IMG_1735.JPG

Dreumes groep

18 mnd. tot 30 mnd. -
Groeien

20170428_113318.jpg

Peuter groep

30 mnd. tot 4 jaar -
Duiden

IMG_9294.JPG

BSO

Vanaf 4 jaar -
Samen

De kracht van Duimelot is een team dat met betrokkenheid, warmte en zorg aansluit bij wat onze kinderen verdienen. Ze denken mee en bieden voor ons écht ‘maatwerk’. Ze zijn flexibel, maar houden de behoeften van de kinderen en de groep goed in de gaten.
— Ouder
IMG_1819.JPG

Begeleiden van kind én ouder

 

                   Op mijn website Vertrouwen in de Basis vind je informatie over cursussen, lezingen, ondersteuning en observatiebezoeken.

Voor kwaliteitstijd tussen jou en je kind!

Wil je ook met onverdeelde aandacht bezig zijn met je kind? Kijk dan eens wat ik allemaal te bieden heb. Er zijn geregeld ouderavonden met opvoedkundige onderwerpen waarbij we samen, met andere ouders, elkaar informeren over het ouderschap.

Ga je ook voor Vertrouwen in de Basis? Neem dan een hieronder een kijkje op de website of bekijk het filmpje