Vertrouwen in de basis

Met “Vertrouwen in de basis” help ik je om in onze snelle maatschappij met aandacht en rust met je kind om te gaan. Door snelheid ontnemen we kinderen om het zelf te mogen ervaren. Kinderen worden steeds vaker door hun omgeving gestimuleerd om van allerlei dingen te doen, waar ze nog niet aan toe zijn. Ik bied ondersteuning vanuit de pedagogiek van Emmi Pikler. 

Hier vind je informatie over oudercursussen, pedagogisch advies, lezingen, observatie bezoeken en alles waarmee je met meer vertrouwen met je kind/kinderen kunt leven. 

Gewoon even van gedachten wisselen behoort ook tot de mogelijkheid. Je kunt altijd even binnenlopen. 

Jeanine Mulder, Pikler®Pedagoog


Semm heeft zoveel zelfvertrouwen ontwikkeld, dat hij door het labyrint durft.

Semm heeft zoveel zelfvertrouwen ontwikkeld, dat hij door het labyrint durft.

Het meest waardevolle van SpeelRuimte vind ik dat je op een andere manier leert kijken naar de omgang met je kind. Een mooi voorbeeld vond ik het handen wassen met een washand terwijl je met iemand anders een gesprek voert. Je merkte zelf het verschil wanneer de ander met volle aandacht je handen wast.
— Ouder

Workshops, cursussen, lezingen en observatie bezoeken

 

Gedurende het jaar bied ik op verschillende momenten een cursus SpeelRuimte óf Babymassage aan. Hierna volgt altijd een persoonlijk eindgesprek. Daarnaast sta ik open voor observaties bij ons op de groep, door ouders of professionals en bied ik thema avonden aan met verschillende (op)voedings onderwerpen. In de agenda kun je zien wanneer er welke activiteiten plaatsvinden. Je mag ten aller tijden zelf een verzoek doen voor een avond waarin je graag een bepaald onderwerp belicht wilt zien. Ik wil heel graag meedenken, meekijken en ondersteuning bieden.