Agenda

In de agenda van 'Vertrouwen in de Basis' staan allerlei activiteiten die ik als Pikler® Pedagoog, coach en trainer aanbied.

Je vindt hier de eerst volgende ronde SpeelRuimte, Lezingen of Workshops.
In het voorjaar 2018 start er weer een nieuwe ronde SpeelRuimte, kijk in de agenda voor de data en tijden.

Wanneer je op het item in de agenda klikt, krijg je aanvullende informatie te zien.

9 maart om 9.30u is er een introductie workshop voor een volgende ronde SpeelRuimte in 2018


SpeelRuimte

Wie

Ouders - In het drukke leven van alle dag is er vaak geen tijd om rustig en ongestoord langere tijd naar je kind te kijken. Tijdens SpeelRuimte kijk je, als ouder, samen met de begeleidster naar wat je baby of dreumes op dat moment aan het leren is en hoe hij dat doet. Je krijgt ideeën over welk spelmateriaal hij daarbij nodig heeft en wat je kunt geven om hem te stimuleren in zijn onderzoek. De begeleidster is waar nodig bij de kinderen en als het zich voor doet, laat ze zien hoe je met respect voor beide kinderen een conflict kunt begeleiden /oplossen.

Tijdens de gespreksavonden spreek je andere ouders en ontdek je dat ze vaak dezelfde vragen hebben als jij. De begeleidster komt met suggesties wat je bijvoorbeeld kunt doen om je kind aan een slaapritme te wennen of wat er nodig is zodat je kind ook ‘alleen’ kan spelen, terwijl je zelf in de buurt wat anders doet.

SpeelRuimte kan je veel bieden voor een positieve en plezierige relatie met je kind, een stevige basis voor de toekomst.

Wat

In SpeelRuimte komen vier tot zes kinderen rond dezelfde leeftijd (ontwikkelingsniveau) en hun ouders samen. De bijeenkomsten duren anderhalf uur. Er staat speel- en klimmateriaal materiaal aantrekkelijk opgesteld in de ruimte.
Ouders kijken vanaf de kant, hoe hun kind speelt en de omgeving ontdekt. De begeleidster van de groep grijpt alleen in als daar een reden voor is, bijvoorbeeld als een kind zijn eigen grenzen (nog) niet kent en/of hulp nodig heeft in een benarde situatie. Die rustige beschikbaarheid en interesse in zijn streven naar onafhankelijkheid, helpen het kind te vertrouwen op zijn eigen kunnen. Ouders kunnen ontspannen toekijken hoe de begeleidster met de kinderen omgaat.

Waar

In de groepsruimte van kinderopvang Duimelot op vrijdagochtend van 9.30 tot 11.00u. In de groepsruimte staan allerlei klim- en klauter toestellen van Pikler opgesteld, tezamen met allerlei open spelmateriaal waarbij je kind verschillende materialen, vormen, groottes en gewichten kan ervaren. 

Wanneer

De eerst volgende SpeelRuimte en/of babymassage cursus staan vermeld in de agenda van 'Vertrouwen in de Basis'. Wanneer je graag op een ander tijdstip wilt, vraag het samen met een groepje ander ouders, dan kan ik kijken wat ik kan bieden. 

Kiekeboe

Kiekeboe

En dan kom je elkaar tegen.....

En dan kom je elkaar tegen.....