Het voorleesontbijt vond dit jaar plaats op woensdag 27 januari. In "We hebben er een geitje bij!" is op de kinderboerderij een nieuwe bewoner geboren. Voor 'Mik' het babygeitje heeft gevonden, gaat hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje.

We hebben er een geitje bij!, geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2016.

De kinderen hebben ’s morgens eerst hun eigen placemat gekleurd. Daarna mochten ze in de bso aan de gedekte tafel komen. We hebben een lekker en gezellig ontbijt met elkaar gehad. Toen de buiken gevuld waren gingen we met z’n allen op het kleed en de kussens zitten. De dieren van de boerderij stonden al op ons te wachten. Samen met het boek; “We hebben er een geitje bij”.

Carry ging eerst de gebaren van de dieren met de kinderen oefenen. Wat een pret. Daarna las ze het verhaal voor. Als er een dier in voor kwam maakte we het juiste gebaar en het geluid erbij. De kinderen kwamen de dieren steeds aanwijzen. Zo werd het een gezellig ongedwongen voorleesmoment. Na het verhaal zijn we teruggegaan naar de peutergroep. Daar hebben we allemaal nog een geitje geknutseld. Iedereen kreeg een tasje mee met het geknutselde geitje en de gebaren van de dieren die in het boek staan.