BSO “Hand in Hand”
De plek tussen school en thuis
De plek waar je zinvol bezig kan zijn of gewoon even lekker mag luieren.

Een plek waar niets hoeft en veel mag.

Uw kind kan er knutselen, spelen, lezen of huiswerk maken. Samen of alleen. We stimuleren de kinderen hun tijd zinvol te besteden. Maar gewoon lekker luieren mag ook.
 

We geven grenzen aan. Vrijheid blijheid, maar de grens is daar, waar het de ruimte van een ander beperkt. Door de consequente aanpak van de leiding, zien kinderen dat hun grenzen bewaakt worden. Hierdoor is er bij kinderen minder de neiging om de grenzen te overschrijden, dit geeft een gevoel van veiligheid. We leggen een aantal altijd geldende grenzen neer in ‘de groepsregels’, die we regelmatig met de kinderen doorspreken.

We hanteren de opvoedingsstrategieën van Triple P www.positiefopvoeden.nl. Aan u, als ouder(s), kunnen we tevens opvoedingsondersteuning aanbieden. Meer over het Opvoedingsondersteuningsprogramma Triple P vindt u wanneer u hier klikt.

 

BSO tijd is vrije tijd! We hebben op alle speelgebieden materialen om vrij mee te spelen. Samen of alleen.

Als leiding sluiten wij aan bij de individuele aanleg, behoefte en wensen van elk kind en wensen van ouder(s). Dit binnen de mogelijkheden van onze organisatie. Een opvangmiddag na school begint met even iets drinken/eten en vooral ‘thuiskomen’.

Goede communicatie met ouders heeft bij ons een hoge prioriteit. Bij het halen en brengen zal de leiding bijzonderheden aan u vertellen. Ook kunt u een afspraak met de leiding maken om op een rustig moment over uw kind van gedachten te wisselen.

Wij wensen alle kinderen die binnen PP "Duimelot" & BSO “Hand in Hand” opgevangen (gaan) worden, veel speelplezier, omdat wij van mening zijn dat plezier en ontwikkeling “Hand in Hand” met elkaar gaan en een dikke Plus betekent voor de ontwikkeling.